Ügyfélszolgálat: 06 21/3500-350 | info@kaszaptuzep.hu

Ügyfélszolgálat: 

06 21/3500-350 | info@kaszaptuzep.hu

Cím: 2750 Nagykőrös, Csongrádi út 19

Otthon felújítási program

Segítünk otthonteremtése megvalósításában!

Új részleteket közölt a minisztérium – ők kaphatják a legtöbb támogatást!

Az eddig nem ismert részlet a vissza nem térítendő támogatás és a kamatmentes hitel jogosultságát, illetve mértékét tisztázza. A minisztérium táblázatban mutatja meg, ki mennyi pénzre jogosult az új otthon felújítási programban.

Fontos információt tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium az újonnan bejelentett otthon felújítási programról.

 

Ki, mennyi állami támogatást kaphat az új otthon felújítási programban?

Az eddig is ismert volt, hogy ezek összege 2,5–3,5 millió forint között mozoghat. Ennek mértéke főszabály szerint attól függ, hogy az adott járás átlagjövedelme hogyan aránylik az országos szinthez: ahol alacsonyabb a jövedelem, ott magasabb vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

A tavalyi bruttó átlagkereset 130 százaléka (742 560 forint) feletti havi bruttó jövedelmű magánszemély lakóhelyétől függetlenül a legnagyobb arányú hitelrészt kaphatja, vagyis az állami támogatás mértéke legfeljebb 2,5 millió forint lehet.
A pályázó saját forrásból nagyobb összeggel is fedezheti a fejlesztési költségeket, ettől azonban sem a hitel, sem a vissza nem térítendő támogatás mértéke nem változik.

Mit lehet felújítani az új otthon felújítási programban?

Kiderült az is, hogy a pályázati lehetőség az életvitelszerűen lakott, egy- és többlakásos családi házakban tervezett beruházásokra vehető igénybe. 

A programban a következő beavatkozásokhoz vagy tetszőleges kombinációjukhoz nyerhető el hozzájárulás: 

  • épület külső határoló elemeinek hőszigetelése,
  • nyílászárócsere, 
  • használati melegvíz-rendszer korszerűsítése, 
  • fűtésrendszer korszerűsítése magas hatásfokú gázkazánnal, a hozzátartozó kéménybéléssel és a kapcsolódó hő leadókkal.

 

Elvárás, hogy a beruházások révén épületenként legalább 30 százalékos primer energia megtakarítás valósuljon meg. 

Hol, mikortól és meddig lehet igényelni az otthonteremtési támogatást?

Az Otthon Felújítási Program hozzávetőleg 130 milliárd forint összegű megrendelés-állományt jelent a hazai építőipari alapanyaggyártók és kivitelezők számára, ezzel járul hozzá az ágazat és általában a gazdaság élénkítéséhez. A program lebonyolítója a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. műszaki közreműködő szervezete az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Az igényléseket a kereskedelmi bankok MFB Pontjain lehet majd benyújtani.

Várhatóan:

2024 nyár elejétől 2026 végéig.